7.TÜRK YURDU KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Bugün Okulumuzda Türk Yurdu Konferansları serimizin yedinci bölümünde Instagram ve Zoom üzerinden gerçekleştirdiğimiz canlı yayında Türk Ocakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Orhan KAVUNCU ve Eşi Fazilet KAVUNCU Hanımı ağırladık.

 Kavuncu, “Türk Dünyası ve Doğu Türkistan” konulu bir konferans verdi.Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, Okul Müdürümüz Erdem İLDEŞ, İdarecilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Personelimizin okuldan ve öğrencilerimiz ile herkese açık olan canlı yayınımıza katılım gösteren izleyicilerimizin katıldığı konuşmada Orhan Hoca, Türk Dünyası’nın tarihi ve coğrafi derinliğinden bahsederek sözlerine başladı.

 Daha sonra Doğu Türkistan’daki Çin işgalinden bahseden Kavuncu, Doğu Türkistan’ın bağımsızlık mücadelesini anlatarak sözlerine devam etti ve tarihten çeşitli örnekler verdi.Programımızın Moderatörü Türkçe öğretmenimiz Duygu KELEŞ, öğrencilerden gelen soruları da Orhan Kavuncu’ya yöneltti.Kavuncu soruları yanıtlarken Uygur Türklerinin ve Doğu Türkistan’ın çektiği sıkıntılardan bahsederken Çin’in uyguladığı insanlık dışı uygulamaları anlattı ve Dünya’nın geri kalan devletlerinin de bu duruma gösterdiği siyasi tepkisizliğe dikkat çekti.Gelen sorulardan biri üzerine Orhan Hoca, Türk gençlerinin bu durumu tersine çevirmesi ve Türk Dünyası’na en iyi şekilde hizmet edebilmeleri için çok okumalarını, tarihlerini bilmeden bu mücadeleyi ve dönüşümü içselleştiremeyeceklerini sözlerine ekledi ve gençlere kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerini ve eğitimlerini yüksek derecelerle tamamlamaları için çok çalışmaları gerektiği tavsiyelerinde bulunarak sözlerini tamamladı. Konferansa katkı yapan Kurucu temsilcimiz, Kerim Ünal, bir çok defa Çin’e ve Doğu Türkistan’a gitme imkanı bulduğunu ve oradaki TÜRKLÜK MÜCADELESİNİN ÇOK GÜÇLÜ VE İNANÇLI  olduğunu anlattı.. Yaşanan bu insanlık dışı zulümlere karşı kayıtsız kalmanın Çin ile olan ticari ilişkilere bağlanıp, bahane olamıyacağını belirtti..” Çin ile ticaret dengemizin, Çin’in lehine 10 kat fazla olduğunu kaydeden Ünal, AŞI dahil, Türkiye’nin satınalması kadar, Çin’in de satma avantajı var, bu göz ardı ediliyor “ dedi...
Konferansın ardından konuğumuz Sayın Orhan KAVUNCU Hocamız ve Eşi Fazilet KAVUNCU Hanıma Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL ve Kurumsal Koordinatörümüz Tuğba YAHYALI tarafından çiçek takdim edildi Bizleri kırmayarak bu etkinliğimize katılan Orhan KAVUNCU Hocamıza ve Eşi Fazilet KAVUNCU Hanıma teşekkür ederiz…
Canlı yayının tamamını https://www.facebook.com/ozelturkyurdukoleji/videos/1604378103067614 adresinden izleyebilirsiniz.
 

SİTE İÇİ ARAMA