5 TEMMUZ DOĞUDAN BATIYA TÜRK’ÜN KATLİAMLA İMTİHANI  UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Bugün 5 Temmuz… Doğudan Batıya Türk’ün 5 Temmuz 1993 BAŞBAĞLAR KATLİAMI ve 5 Temmuz 2009 URUMÇİ KATLİAMI ile imtihan olduğu Yas Günümüz. Unutmadık, Unutturmayacağız!

Eli kanlı terör örgütü PKK, 5 Temmuz 1993 günü Erzincan Kemaliye’nin köyü BAŞBAĞLAR’a akşam vakti kalleşçe girerek, önce minarede akşam ezanı okuyan köy imamını ensesinden vurup, sonra da köyde bulunan masum çocuk, kadın, erkek ve yaşlı 33 insanımızı vahşice katlettiler. Köyü tamamen yok eden hainler, köyü ateşe vererek kaçtılar. Üzerinden 29 yıl geçen bu hain katliamı unutmadık, unutturmayacağız! Masum BAŞBAĞLAR Şehitlerimize Rahmet diliyoruz…

5 Temmuz 2009 tarihinde Çin devleti bütün dünyanın gözünün içine bakarak Müslüman Uygur Türklerini katletmiş, basın ve iletişimi karartarak dünyanın bilgi almasına engel olmuş ve kendilerini haklı çıkaracak argümanlara başvurmuşlardır. Çin'in işgali altında bulunan ve Pekin yönetiminin "yeni toprak" diye adlandırdığı ( Sincan-Uygur özerk bölgesi )Doğu Türkistan'da 2009 yılında gösterilere sert müdahale sonrası çıkan Uygur başkaldırısı kanlı bir şekilde bastırılmıştı.Urumçi’de Uygur Türklerine yönelik yapılan saldırılarda resmi kayıtlara göre 197, gayri resmi kayıtlara göre ise bine yakın Uygur Türk'ü katledilmiştir. Üzerinden 13 yıl geçen bu katliamın acısı ilk günkü gibi taze kalmıştır. Urumçi Katliamı'nda şehit edilen kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Türk Yurdu Koleji

SİTE İÇİ ARAMA