TÜRK YURDU KOLEJİ 18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108.yıldönümü dolayısıyla okulumuzda gerçekleştirdiğimiz programa Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, Okul Müdürümüz Yavuz ŞAHİN, , idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve velileri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın hep bir ağızdan coşkulu bir şekilde okunmasıyla başladı. Sonrasında günün önemine ilişkin konuşmasını yapan Okul Müdürümüz Yavuz ŞAHİN, sözlerine Çanakkale Zaferimizin tarihsel sürecini özetleyerek başladı. 

Şahin, Çanakkale Zaferi’nin ülkenin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Büyük Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en büyük kanıtı olduğunu sözlerine ekledi ve bizlere bu zaferi armağan eden başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ile Türk ordusunun kahraman mensuplarını, savaş döneminde büyük zorluklara göğüs germiş Aziz Türk Milletini ve geçtiğimiz ay meydana gelen depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle andığını söyleyerek sözlerini tamamladı. Ardından Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, günün önemine dair konuşmasını yaptı. Ünal, sözlerine 18 Mart Zaferi’nin öneminin Türk Ocakları’nın okulu olan Türk Yurdu Koleji için çok önemli olduğunu ifade etti ve savaş döneminde tek düzenli organize olan cemiyetin Türk Ocakları olduğunu söyledi. Kerim Ünal, savaşa giden ve geri dönmeyen Türk Ocaklı gençlerden bahsetti ve kazanılan bu büyük zaferin önemine bir kez daha vurgu yaptı ve onları rahmetle andığını söyledi. Ünal, ayrıca 6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen büyük depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı tekrar anarak, Yüce Türk Milletinin her savaştan olduğu gibi bu büyük felaketlerin getirdiği olumsuzluklardan da millet olma bilinciyle hızlıca toparlanarak çıkacağına inandığını belirtti. Kerim Ünal, sözlerini tamamlarken “Çanakkale Şehitlerine” şiirini okudu ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını söyledi ve konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından 8/A sınıfı öğrencilerimizden Azra YURDAGÜL, “Övün Ey Çanakkale” adlı şiiri okudu. Sonrasında 10/B sınıfı öğrencilerimizden Berat KÖLE, “Vasiyetname” adlı metni okudu. Şiir dinletilerinin ardından Lise öğrencilerimiz tarafından Tarih öğretmenimiz Muradiye DUR rehberliğinde hazırlanan ve tüm izleyiciler tarafından ilgi ile izlenen gölge gösterisi gerçekleştirildi. Gösterinin ardından 3/A sınıfı öğrencilerimizden Defne KALE ve Erdem GÜLDAĞ, “Bu Vatan Kimin?” adlı şiiri okudular. Sonrasında lise öğrencilerimiz arasında yapılan “Çanakkale Şehitlerine Şiiri Okuma Yarışması”nı kazanan Büşra KILIÇARSLAN ve Yiğit Berk BİLGE’ye Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL tarafından hediyeleri takdim edildi. Programın sonunda Müzik öğretmenimiz Atahan Kürşad ÖZDİL’in rehberliğinde 5’inci ve 6’ncı sınıf öğrencilerimizden oluşan koromuz, müzik dinletisi gerçekleştirmesinin ardından programımız sona erdi.

Çanakkale Zaferi’nin 108.yıl dönümünde bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Aziz Şehitlerimizi ve geçtiğimiz ay depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz…

Türk Yurdu Koleji

SİTE İÇİ ARAMA