15.TÜRK YURDU KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bugün Okulumuzda Türk Yurdu Konferansları serimizin 15’inci bölümünde Instagram ve Zoom üzerinden gerçekleştirdiğimiz canlı yayında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU’nu konuk ettik.

Şeref SAĞIROĞLU, “YAPAY ZEKA VE GELECEĞİMİZ” konulu bir konferans verdi.Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, Okul Müdürümüz Erdem İLDEŞ, İdarecilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Personelimizin okuldan ve öğrencilerimiz ile herkese açık olan canlı yayınımıza katılım gösteren izleyicilerimizin katıldığı konuşmada Şeref Sağıroğlu, konunun temeli olarak zekânın ne olduğunu açıklayarak sözlerine başladı.Daha sonra yapay zekanın matematiksel olarak kullanımını açıkladı ve çeşitli örnekler verdi.Sağıroğlu, yapay zekanın günlük hayatımızda da farklı alanlarda kullanıldığının altını çizerek, hayat kurtarıcı bir özellik olarak tıp alanında da yapay zekanın kullanımından söz etti.Sözlerine yapay zekanın gelişiminde olumlu kullanım alanları olduğu kadar, kontrolsüz bir biçimde kullanıldığında da kötü amaçlı yerlere çekilebileceği uyarısını yaparak devam eden Şeref SAĞIROĞLU, gençlere içinde bulundukları teknolojik imkanlardan faydalanmaları gerektiğini ve bu konularda da kendilerini geliştirerek gelecek dönemler için ülkemize faydalı işler yapmaları konusunda çeşitli tavsiyeler verdi. Programımızın Moderatörü Kurumsal Koordinatörümüz  Tuğba YAHYALI, öğrencilerden gelen soruları da Şeref SAĞIROĞLU’na yöneltti.Sağıroğlu soruları yanıtlarken yapay zeka ve teknolojiyle ilgilenen gençlere yönelik doğru yönlendirmenin önemine vurgu yaptı ve yapay zekanın yapabileceklerini çeşitli örneklerle açıklayarak sözlerini tamamladı.Konferansın ardından konuğumuz Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU’na Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL ve Kurumsal Koordinatörümüz Tuğba YAHYALI tarafından plaket takdim edildi.Bizleri kırmayarak bu etkinliğimize katılan Sayın Şeref SAĞIROĞLU Hocamıza teşekkür ederiz.

Canlı yayının tamamını https://www.facebook.com/ozelturkyurdukoleji/videos/1169106380216876 adresinden izleyebilirsiniz. 

SİTE İÇİ ARAMA