BUGÜN OKULUMUZDA ANADOLU MEKTEBİNİ AĞIRLADIK

 Bugün Okulumuzda TBMM Eski Başhekimi Dr. İbrahim DOĞAN, Sayıştay Emekli Daire Başkanı Cavit ERDOĞAN, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Denetleme Üyesi Lütfullah BİLGİN, Vakıf Başkanımız Celal ER, Vakıf Üyesi Yaşar ŞAHİNOĞLU, Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, Okul Müdürümüz Erdem İLDEŞ, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katıldığı organizasyonda Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebinin Kurucusu Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ ve Anadolu Mektebi Üyeleri Şükran KOYUNCU, Mehmet TUĞRUL, Osman KANCA ve Ahmet ÖZDEMİR’i ağırladık.

Program, Türk Yurdu Koleji ve Anadolu Mektebinin tanıtım filmlerinin gösterimi ile başladı. Sonrasında Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL kısa bir konuşma yaptı. Ünal, Anadolu Mektebinin çok faydalı faaliyetler yürüttüğünü söyleyerek sözlerine başladı ve Anadolu Mektebi ile beraber yürütülen Doğu Türkistan okumaları çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kerim Ünal, kitap okumanın önemine de vurgu yaparak Türk Yurdu Koleji ile Anadolu Mektebi arasındaki bu güzel işbirliği ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığının daha fazla kazandırılacağına inandığını belirtti ve sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından Anadolu Mektebinin Kurucusu Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ söz aldı. Güçlü, sözlerine kendisinin bir ideali olduğunu söyleyerek başladı ve kendi gençlik yıllarından bahsederek öğrencilere nasihatlerde bulundu. Sami Güçlü, tarihten de çeşitli örnekler verdi ve Anadolu Mektebinin faaliyetlerini anlattıktan sonra Türk Yurdu Koleji öğrencilerini de bu okuma işbirliğine davet ederek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından söz alan Anadolu Mektebi Üyeleri Şükran KOYUNCU ve Ahmet ÖZDEMİR de öğrencilere yapılan çalışmalardan bahsetti. Ardından Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Programın sonunda Türk Ocakları Vakfı Başkanı Celal ER ve Türk Yurdu Koleji Kurucu Temsilcisi Kerim ÜNAL tarafından Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ ve Anadolu Mektebi Üyelerine hediyeler takdim edildi ve program sona erdi. Bu anlamlı organizasyon için başta Sami Güçlü Hocamıza ve Anadolu Mektebi Üyelerine teşekkür ederiz.

Türk Yurdu Koleji

SİTE İÇİ ARAMA