2022 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ ETKİNLİKLERİ “ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI PROGRAMI

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY 'un Kültür Bakanları Daimî Konseyi kararıyla "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçilen Bursa'da, Anadolu Mektebi öğrencileri birçok program gerçekleştirdi.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde hazırlanan  "2022 Bursa Türk Dünyası Kültür Başkenti" programı Orhun Abideleri ile başladı. Programda okulumuz Türk Yurdu Kolejinin Türkçe öğretmeni Demet BİLGİN Hocamız ile 10’uncu sınıf öğrencimiz Meva GÖKKAYA temsil ettiler.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü de yaptığı konuşmasında Bursa'daki Türk Dünyası etkinliklerinde önemli bir yeri olan Anadolu Mektebi panellerinin hayırlı olmasını temenni etti. Gençlerimizin Türk Dünyası ile olan bağlarını güçlendirmek, tarihi ve kültürel ortak mirasımızı daha yakından tanıyarak bu bağlamda ufuklarını ve aidiyet duygularını geliştirmek üzere düzenlenen program, 35 öğrencinin konuşmacı olduğu ve 24 ilden 45 lise öğrencisi, 17 üniversite öğrencisi ve 21 öğretmenin katılımları ile gerçekleşti. Kırgızistan'dan Türkiye'ye gelen 3 öğrencinin de katıldığı Anadolu Mektebi 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti programında hafta boyunca,  Orhun Abideleri ve Yunus Emre başta olmak üzere Cengiz Aytmatov, Cengiz Dağcı gibi Türk dünyası ve Türkçenin simgesi haline gelmiş yazarlar hakkında düzenlenen öğrenci panelleri, yazar paneli ile yoğun bir programla tamamlandı.

Programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu gibi programların artarak devam etmesi dileği ile başarılarınız daim olsun.

Türk Yurdu Koleji 

SİTE İÇİ ARAMA