2022 – 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 12 MART İSTİKLÂL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bugün, okulumuzda; 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 102.Yılı dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, Dönemin Milli Eğitim Bakanı aynı zamanda Türk Ocakları Genel Başkanı Hamdullah Suphi TANRIÖVER ve Şehitlerimizi Anma Programı gerçekleştirdik.

Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, Okul Müdürümüz Yavuz ŞAHİN, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, personelimiz ve öğrencilerimiz ile velilerinin katıldıkları tören bir dakikalık saygı duruşu ve ardından hep birlikte coşkulu bir şekilde İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

İstiklâl Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine dair konuşmasını yapan Okul Müdürümüz Yavuz ŞAHİN, genç nesillerin iyi yetişmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için Milli şuurumuzu canlı tutan olayları hatırlamamız gerektiğini söyleyerek sözlerine başladı. Şahin, İstiklâl Marşımızı  anlamanın, onun hangi şartlarda yazıldığını bilmekten geçtiğini belirterek, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve İstiklâl Marşımızın ortaya çıkış sürecini kısaca anlattı. Yavuz Şahin, sözlerini Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile bu yüce destanı kaleme alan İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve Kahraman Şehitlerimizi rahmetle andığını söyleyerek tamamladı. Konuşmanın ardından günün önemine ilişkin konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, sözlerine 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anarak başladı. Ünal, depremin ilk gününden itibaren Türk Yurdu Ailesinin gösterdiği dayanışmadan ötürü öğretmenlerimize, çalışanlarımıza, öğrencilerimiz ve velilerine teşekkür etti. Kerim Ünal, nasıl ki geçmişte milletimizin gösterdiği dayanışma ile Çanakkale ve İstiklal Savaşlarından çıktıysak, bugün de yine aynı dayanışma ve milli birlikle bu felaketin de yaralarının sarılacağına inandığını söyledi. Ünal, 12 Mart İstiklâl Marşımızın Kabülü’nün öneminden bahsederken Okulumuzun Bağlı olduğu Türk Ocakları’nın Kurucularından dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi TANRIÖVER ile Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u anlatırken Mehmet Akif’in İstiklâl Marşı’nı yazması karşılığında kendisine verilecek olan parayı almayıp Türk ordusuna bağışladığını söyledi. Kerim Ünal, Mehmet Akif ERSOY’un “Allah bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın.” sözünü hatırlattı ve bunun yaşanmaması için gençlerimizin çok çalışması gerektiğini söyledi. Ünal, Mehmet Akif ERSOY’un “Zulmü Alkışlayamam” isimli şiirini okudu ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Mehmet Akif ERSOY, Hamdullah Suphi TANRIÖVER ve Kahraman Şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını söyleyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından 8/A sınıfı öğrencilerimizden Ahmet ŞAHİN, “Atatürk’ün Sözleri ve Marşımız ile ilgili düşünceleri”ni okudu. Ardından 7/A sınıfı öğrencilerimizden Ömer Buğra SÖYLEMEZ, “İstiklâl Marşı’na” adlı şiiri okudu. Sonrasında 7/A sınıfı öğrencilerimizden Selin Eda YURTSEVER, “İstiklâl Marşı’nda” adlı şiiri söyledi. 9/A sınıfı öğrencilerimizden Ayşe Sezin ÇAKMAK “Bu Vatan Kimin?” adlı şiiri okumasıyla birlikte programımız sona erdi.

Türk Yurdu Koleji  

SİTE İÇİ ARAMA