KURUCUMUZ VE VAKIF BAŞKANIMIZ, TÜRK MİLLİYETÇİSİ, MÜTEFEKKİR, HUKUKÇU VE YAZAR NEVZAT KÖSOĞLU’NU (NEVZAT AĞABEYİ) VEFATININ 10.YILINDA OKULUMUZDA ANDIK

Bugün okulumuzda, Nevzat Hocamızın kardeşi Kenan KÖSOĞLU, oğulları Tayyip KÖSOĞLU ve Fatih KÖSOĞLU, arkadaşları Eski Müsteşar Prof Dr. Haluk TOKUÇOĞLU, Rasim YILMAZ Bey, Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, Okul Müdürümüz Yasemin ERBOĞA, Müdür Yardımcımız Mine UTLU,  idarecilerimizin katıldığı anma töreninde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız ile birlikte Nevzat Hocamız, vefatının 10.yılında okulumuzda anıldı.

Törenin başlangıcında Nevzat Hocamızın ruhu için Fatiha okundu. Sonrasında Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, günün önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Ünal, Nevzat Kösoğlu Hocamızı çok yakından tanıdığını söyledi, kendisiyle yaşadığı anılardan kısaca söz ederek sözlerine başladı. Kerim Ünal, Nevzat Hocamızın, Milli birlik ve bütünlük konusunda çok hassas olduğunu belirtirken okulumuzda Nevzat Hocamız için oluşturulan köşede de yazan “Dil ikileşsin, devlet, bayrak ikileşsin denirse eğer kimse kusura bakmasın KILIÇ OYNAR.” Sözüne vurgu yaptı. Ünal sözlerini tamamlarken, Nevzat Hocamızın bugün burada bulunduğumuz Türk Yurdu Koleji’nin Kurucusu olarak eğitime verdiği büyük hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederek, rahmet ve minnetle andığını söyledi ve sözlerini tamamladı. Sonrasında söz alan Nevzat Hocamızın arkadaşlarından Prof Dr. Haluk TOKUÇOĞLU, her canlı için kaçınılmaz son olan ölümün, biz insanoğlu için de var olduğunu hatırlatarak, çok az insanın öldükten sonra ortaya koyduğu önemli şeylerle hatırlandığını ve Nevzat Hocamızın da kurduğu okulumuz, eğitim ve siyaset alanında yapmış olduğu hizmetlerle daima hatırlanacağını söyledi ve Nevzat Hocamızın Ruhu Şad olsun diyerek sözlerini tamamladı. Ardından Nevzat Hocamızın Kardeşi Kenan KÖSOĞLU Bey, konuşma yaptı. Kösoğlu, Nevzat Hocamızı anlatmanın kitaplara sığmayacağını söylerken, öğrencilerimize de Nevzat Hocamız gibi çok okuyup, çalışmaları konusunda öğüt verdi ve Nevzat Kösoğlu’nu rahmetle anarak sözlerini sonlandırdı. Konuşmaların ardından söz alan Nevzat Hocamızın oğlu Tayyip KÖSOĞLU Bey, Nevzat Hocamızın okumaya olan düşkünlüğünden bahsederek sözlerine başladı. Kösoğlu, kendilerinin de onu örnek alarak çok okuduklarını ve bugünlere geldiklerini belirtti ve Nevzat Hocamızın eğitim alanında yaptığı çalışmaları anlattı. Tayyip Kösoğlu, Türk Yurdu Koleji’nin uzun yıllardır eğitime devam etmesinin kendileri ve Türk Ocakları için çok önemli bir değer olduğunu söyledi ve daha nice yıllarda devam etmesini temenni ettiğini söyledi. Kösoğlu, babası Nevzat Hocamızı rahmetle andığını söyleyerek sözlerini tamamladı. Sonrasında öğrencilerimizi temsilen, 7/A Sınıfı öğrencilerimizden Işık PARTAL, Nevzat Hocamız için düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Nevzat Hocamızın sevdiği müzik olan Mükerrem KEMERTAŞ’ın söylediği “Huma Kuşu” şarkısı dinlendi ve Nevzat Hocamız için oluşturulan köşemizde bulunan anma defterine katılımcılar, Nevzat Hocamız ile ilgili düşüncelerini yazdılar ve anma töreni sona erdi.
Nevzat Hocamızın ruhu şad olsun...

Türk Yurdu Koleji

SİTE İÇİ ARAMA