ATAMIZI ANDIK

Bugün okulumuzda Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü vefatının 85.yılında saygı, özlem ve minnetle andık.

Saat dokuzu beş geçe tüm Türkiye’de olduğu gibi okulumuzda da hayat durdu, ortaokul ve lise öğrencilerimiz, idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte ellerinde Türk ve Atatürk bayraklarıyla ana caddedeki trafiği durdurdular.

Yoldan geçenler tarafından büyük takdir ve alkış toplayan bu eylemin devamında çevredeki tüm vatandaşlar saygı duruşunda bulundular, yoldaki araçların tamamı kornalar çalarak bu güzel eyleme katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, konferans salonunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programımız başladı. Programın başlangıcında Okul Müdiremiz Yasemin EROBOĞA, günün önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Erboğa, bugün burada güven içerisinde öğretmenlik yapabiliyorsak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu Cumhuriyet sayesindedir dedi ve vefatının 85.yıl dönümünde andığımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizler için önemini anlattı ve onu rahmet ve minnetle andığını söyleyerek sözlerini sonlandırdı. Ardından Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, günün önemine ilişkin konuşmasını yapmak üzere söz aldı. Ünal, vefatının 85.yılında andığımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Okulumuzun bağlı bulunduğu Türk Ocakları Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldığını belirterek, okulumuzda da onun mirasına sahip çıkarak Andımızın her hafta okunduğunu ve bunun tüm Türkiye’de yayılarak birçok okulda da uygulanmaya başlandığını söyledi. Kerim Ünal, tüm dünya tarafından saygı duyulan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, dışında dünya üzerinde vefatının üzerinden 85 yıl geçmesine rağmen aynı duygu ve heyecanla anılan ikinci bir lider olmadığını ve nice 85 yıllarda da aynı duygularla anılacağından şüphesi olmadığını vurgularken, Ülkemizin kurucusu Atatürk kadar, milletine aidiyeti yüksek olan bir insan olmadığını söyledi. Atatürk’ün “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” sözünü de hatırlatarak onun ne kadar Türkçü bir lider olduğunu anlattı ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü vefatının 85.yılında saygıyla andığını belirterek sözlerini sonlandırdı. Konuşmaların ardından 8/A sınıfı öğrencilerimizden Ömer Buğra SÖYLEMEZ, “Atatürk’ü Duymak” adlı şiiri okudu, sonrasında 7/A sınıfı öğrencilerimizden Neşe AKKURT, “Mustafa Kemaller Tükenmez” adlı şiiri okudu. Sonrasında Tarih öğretmenimiz Muradiye DUR’un öncülüğünde 11.sınıf öğrencilerimiz tarafından hazırlanan “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” orotoryo gösterisi yapıldı. Daha sonra okulumuz öğretmenleri tarafından “Bir Resim Yap Çocuğum” adlı gösterinin sergilenmesinin ardından 4/A sınıfı öğrencilerimiz, Zeybek gösterisi yaptılar. Gösterilerin ardından Müzik Öğretmenimiz Doğukan ÖZCAN ile 6/A Sınıfı öğrencilerimizden Ecrin Bade KARABULUT ve 11/A sınıfı öğrencilerimizden Alara ÜNAL ile müzik dinletisi gerçekleştirdiler ve anma programı sona erdi. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü rahmet ve minnetle anıyoruz.
Türk Yurdu Koleji
 

SİTE İÇİ ARAMA