×

Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/www/turkyurdukoleji.com/images/photos/233
×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/photos/233

Okulumuz öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu,  İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY’u anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Türk yurdu okulları kurucu temsilcisi ve okulumuz müdürü açılış konuşmalarını yaptı. Konuşmalarında sayın ÇALIŞKAN şunları kaydetti.

“Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” Büyük kumandan ve lider Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün gençliğe hitabedeki ifadesi ile “cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her bir köşesi işgal edilmiş ve millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüştü…”

Ülkemiz bu halde içte vatan haini işbirlikçi ve maddi menfaatçiler ile dışarıdan Türk Vatanında Türk Milletine yaşama hakkı vermek istemeyen işgalcilerle kuşatılmıştı.

Atasından aldığı cesaret ve öz benliğinden gelen bağımsızlık duygusu ile hareket eden Türk Milleti Mustafa Kemal ATATÜRK etrafına toplanarak her türlü işgalcilere karşı tarihte eşi görülmemiş bir direniş başlatmıştır.

Kavay-i Milliye hareketi ve direnişi ile elinde avucunda ne varsa evladına kadar hepsini vatan savunmasına veren bu aziz millet haklılık bağımsızlık mücadelesini tüm dünyaya da duyurmuştur.

İşte İstiklal Marşı böyle olağanüstü bir zamanda maddi ve manevi büyük bir savaşın ortasında yok edilmek istenen bir milletin yeniden dirilişi ve şaha kalkışının sembolü olarak doğmuştur. Bu diriliş hareketi Mehmet Akif ERSOY’ un istiklal marşının dizelerinde verdiği cesaretle milletimizin yolunu aydınlatmış ve milli mücadele hareketimizin başarıya  ulaşmasında önemli bir rol almıştır.

Sevgili gençler; Mehmet Akif sadece bir şair değildir, o yaşantısı ve idealleri ile hepimize örnek bir insandır, bize düşen ise yine Akif’in ifadesi ile ona yakışır bir şekilde asımın nesli olmaktır. Ne mutlu asımın nesline, Ne mutlu Türküm diyene…

Konuşmaların ardından; okulumuz öğrencilerinin hazırladığı slayt gösterisi, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmalar, şiir ve tiyatro gösterileriyle program sona erdi..

{gallery}photos/233{/gallery}

 

SİTE İÇİ ARAMA