Okulumuzda tam gün eğitim verilmektedir.
 
Bizim için çocukların ilkokulda okumayı öğrenmesi demek, aslında hayat basamaklarından ilkine adım atmaları demektir.  Bu yüzden öğrencilerimizin gelişim dönemlerini göz önünde bulundurarak psikososyal, ahlaki ve bilişsel gelişimlerini bir bütün olarak görüyoruz. Çocuklarımıza temel bilgi ve beceriler kazandırırken, onları ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda milli, manevi değerlerle yetiştiriyoruz. Sınıf öğretmeni dışında, İngilizce, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi, atölye ve kulüp etkinlikleri dersleri, ilgili branş öğretmenleri tarafından verilmektedir. Kısaca İlkokulda güçlü bir eğitim sunarak hayata ve ortaokula sağlam bir temel atılmaktadır.
 
BİRİNCİ SINIFLARA ÖZEL ORYANTASYON SINIFI
Sadece Türk Yurdu Koleji’nde uygulanan eğitim anlayışıyla, öğrencilerimizi ilkokul birinci sınıfa bilişsel, psikomotor ve duyuşsal  yönden hazırlıyoruz. Bu amaçla hazırladığımız özel fiziki ortamlarda, özgün bir ORYANTASYON PROGRAMI uyguluyoruz. Çocuklarımızın okul hayatına daha hazır ve mutlu başlamalarını sağlıyoruz.
 
SINIFLAR
Bireysel öğrenmeye uygun olduğu kadar işbirliği, takım çalışması ve  öğrenmeyi de destekleyecek, ergonomik sandalye ve masa kullanıyoruz. Bütün sınıflarımızda akıllı tahtalar ile eğitim öğretim devam etmektedir.
 
DAVRANIŞA DÖNÜŞEN DEĞERLER EĞİTİMİ
Türk Yurdu Koleji’nde değerler eğitimini; kişilikli, karakterli ve erdemli bireyler yetiştirmenin temeli olarak görüyoruz. Okulumuzda oluşturulan Değerler Eğitimi Kurulu’nun önerileri ile hazırlanan plan ve programları uyguluyoruz. Okul öncesinden başlamak üzere okulumuzda milli, manevi değerlerle donanmış öğrenciler yetiştiriyoruz.
 
FARKLILIĞI  FARK  EDEN OKUL
Türk Yurdu Koleji olarak üstün yetenekli öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini daha fazla desteklemek amacıyla yetenek destek sistemi oluşturduk. Bu sistem içinde öğrencilerimize kendilerini geliştirecek fırsatlar sunuyor, özgün projelerini destekliyoruz.
 
 İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ
Özel Türk Yurdu Koleji İngilizce Eğitim Sistemi dört dil becerisi temel alınarak oluşturulmuştur. Dinleme, Konuşma, Okuma ve Yazma becerilerine odaklanarak öğrencilerimizin bu becerileri birbiri ile bağlantılı şekilde geliştirmesi esas alınır. Gerek öğretim gerekse ölçme değerlendirme sürecinde öğrencilerin yakından takibi yapılarak eksikleri tespit edilip, bunlara yönelik bireysel ve grup ek çalışmaları yapılmaktadır. Özel Türk Yurdu Koleji İngilizce eğitim sistemi öğrencilerin sadece dilbilgisi değil aynı zamanda dili günlük ve akademik anlamda işlevsel şekilde kullanmasına olanak sağlayacak ders işleyişine yoğunlaşır. Bu sürecin daha etkin olması amacı ile özellikle Dinleme ve Konuşma becerilerini ölçerek, öğrencinin bireysel farklılıklarını ve ihtiyaçlarını belirleyen İngilizce Akademik Gelişim Ölçme ve Değerlendirme dersleri, Özel Türk Yurdu Dil eğitiminin bütünüyle öğrenci odaklı olmasını sağlamaktadır.
 
PDR 
Türk Yurdu Koleji olarak, PDR hizmetlerinin sürekliliğini ve etkililiğini önemsiyoruz. PDR uzmanımız uyum ve motivasyon temelli iş birliği ile öğrencilerimizi ortaokula ve hayata hazırlıyoruz.
 
 
VELİ BİLGİLENDİRME
Okul ve aile ilişkilerini güçlendirmek, iş birliğini artırmak amacıyla velilerle etkili bir iletişim süreci geliştirmeye özen gösteriyoruz. Velilere, öğretmenlerimizle görüşebilecekleri saatleri bildiriyoruz. Yapılacak görüşmeler için uygun ortamlar hazırlıyoruz. Öğrenen bir okul olarak velilerimizi tüm öğrenme süreçlerine katıyoruz.
 
 
KÜTÜPHANE
Öğrencilerimize kitap sevgisi yanında kaynak taramasını öğretmek amacıyla kapsamlı bir hizmet sunuyoruz. Farklı dil ve kültürlerde kitapların bulunduğu kütüphanemizde öğrencilerimize okumanın ve öğrenmenin hazzını yaşatıyoruz
 
BECERİ VE SANAT ATÖLYELERİ
Öğrencilerin sadece akademik ya da kültürel gelişimleri değil yaşamları boyunca kullanacakları temel becerileri de kazanmalarını sağlıyoruz. Bu amaçla kurduğumuz beceri ve sanat atölyelerinde, öğrencilerimize temel el becerilerini geliştirerek, hayatlarını kolaylaştıracak yaşam becerilerini kazandırıyoruz. Ailelerinin kahramanlarını yetiştiriyoruz. Yazılım, robotik programlama,  teknolojiye yön verecek mucitler yetiştiriyoruz. 
 
SANATSAL VE KÜLTÜREL KULÜPLER
Okulumuzda sosyal etkinlikleri baştan sona planlı ve programlı bir şekilde yapıyoruz. Öğrencilerimize ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda bir enstrüman öğretiyoruz. İlgi alanlarını, yeteneklerini, karar verme becerilerini, zamanı değerlendirme alışkanlıklarını, sportif yeteneklerini, kültürel alandaki ilgilerini, zihinsel etkinliklerini ve liderlik yeteneklerini araştırıp geliştiriyoruz.
 
KONFERANS SALONU
Okulumuzda düzenlenecek eğitim, konferans, tören ve kutlamaları, son teknolojiyle donatılmış, konferans salonumuzda yapıyoruz.
 
AÇIK VE KAPALI SPOR ALANLARI
Öğrencilerimizin sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanması ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmesi için okulumuzda açık ve kapalı spor alanları kurduk. Her öğrencinin bir spor dalında yetkin olmasını temenni ediyoruz. Bunun meyvelerini de uzun zamandır alıyoruz.
 
YEMEK HİZMETİ
Okulumuzda; her sınıf düzeyinde olmamakla birlikte sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere günde üç öğün yemek veriyoruz. Birinci sınıfların yemeğini masaya servis yapıyoruz. İkinci sınıftan itibaren servislerini kendilerine aldırtıyoruz. Diyetisyen kontrolünde hazırlanan yemek listelerini de okulun web sayfasında yayınlıyoruz.
 
TEMİZ VE SAĞLIKLI  LAVABOLAR
Okulumuzda, öğrencilerimizin sağlığı en üst seviyede düşünülmektedir. Fiziksel gelişim özelliklerine göre tasarlanmış lavabolarda; fotoselli musluk, havlu, sabunluk, bulunduruyoruz.
 
SERVİS HİZMETİ
Serviste geçen zamanı eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. Servis hizmetlerimizi, tecrübeli şoförler ve öğrenci psikolojisinden anlayan hostesler eşliğinde sağlıyoruz. Güvenilir firmaların trafik kontrollerinden geçmiş, yeni araçlarını kullanıyoruz. 
 
TEMİZLİK VE HİJYEN
Eğitim ortamları ve ortak kullanım alanlarını uzman personeller tarafından kaliteli temizlik malzemeleri ile temizlenmektedir.
 
OKUL GÜVENLİĞİ
Okulumuza giriş-çıkışları kamera ile takip edilmektedir. Gece görüşlü kamera sistemi kullanıyoruz. Gün içerisinde öğrencinin okul dışına çıkmasına kesinlikle izin vermiyoruz.
 
SAĞLIK MERKEZİ
Okulumuzun Sağlık Merkezinde acil yardım gerektiren tıbbi malzemeler bulunduruyoruz. Okulda düzenli sağlık taraması yaptırıyoruz. Hemşire görevlendirilen sağlık merkezimizde her öğrenciye sağlık dosyası tutup takibini yapıyoruz.
 
 
OKUL İHTİYAÇLARI
Okulumuzda öğrencilerimizin okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, okul kıyafetleri mağazası bulunduruyoruz. Yıl içinde kullanacakları eğitim ve öğretim materyallerinin temin edilmesine kolaylık sağlıyoruz.
 
 

SİTE İÇİ ARAMA