Okulumuzda hafta içi tam gün ve Cumartesi günleri eğitim- öğretim yapıyoruz.

Okulumuzda hafta içi tam gün ve Cumartesi günleri eğitim- öğretim yapıyoruz.

Lise düzeyi, öğrencilerimizin hayatı yorumlama evresidir. LİSE; öğrencilerin öğrendiklerinden, okuduklarından, anladıklarından kendi yorumlarını çıkarmaya ve kendi seçimlerini yapmaya başladıkları dönemdir.

Bu yüzden araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme, girişimcilik, bilişim teknolojilerinden etkin şekilde yararlanma, iletişim ve kendini ifade etme becerilerinin geliştirilmesine özen gösteriyoruz. Kişi ve toplum sorunlarını tanımalarını, çözüm üretiminde sorumluluk almalarını önemsiyoruz. Türk Yurdu Koleji öğrencilerimizin, İngilizceyi yabancı dil olarak etkin şekilde öğrenmelerini amaçlıyoruz. Böylece yabancı dil bilen öğrencilerimizi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yükseköğretime ve hayata hazırlamayı temel bir görev kabul ediyoruz.

FARKLILIĞI FARK EDEN OKUL
Türk Yurdu Koleji olarak üstün yetenekli öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini daha fazla desteklemek amacıyla yetenek destek sistemi oluşturduk. Bu sistem içinde öğrencilerimize kendilerini geliştirecek fırsatlar sunuyor, özgün projelerini destekliyoruz.

İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ

Özel Türk Yurdu Koleji İngilizce Eğitim Sistemidört dil becerisi temel alınarak oluşturulmuştur. Dinleme, Konuşma, Okuma ve Yazma becerilerine odaklanarak öğrencilerimizin bu becerileri birbiri ile bağlantılı şekilde geliştirmesi esas alınır. Gerek öğretim gerekse ölçme değerlendirme sürecinde öğrencilerin yakından takibi yapılarak eksikleri tespit edilip, bunlara yönelik bireysel ve grup ek çalışmaları yapılmaktadır. Özel Türk Yurdu Koleji İngilizce eğitim sistemi öğrencilerin sadece dilbilgisi değil aynı zamanda dili günlük ve akademik anlamda işlevsel şekilde kullanmasına olanak sağlayacak ders işleyişine yoğunlaşır. Bu sürecin daha etkin olması amacı ile özellikle Dinleme ve Konuşma becerilerini ölçerek, öğrencinin bireysel farklılıklarını ve ihtiyaçlarını belirleyen İngilizce Akademik Gelişim Ölçme ve Değerlendirme dersleri, Özel Türk Yurdu Dil eğitiminin bütünüyle öğrenci odaklı olmasını sağlamaktadır. Native ve Türk öğretmenlerin birlikte çalıştığı okulumuzda, haftada en az 8  saat İngilizce eğitimi veriyoruz. Sosyal, kültürel, sınıf içi ve yurt dışı etkinliklerle pekiştirerek, kalıcı öğrenme sağlıyoruz.

DAVRANIŞA DÖNÜŞEN DEĞERLER EĞİTİMİ

Türk Yurdu Koleji’nde değerler eğitimini; kişilikli, karakterli ve erdemli bireyler yetiştirmenin temeli olarak görüyoruz. Okulumuzda oluşturulan Değerler Eğitimi Kurulu’nun önerileri ile hazırlanan plan ve programları uyguluyoruz. Okul öncesinden başlamak üzere okulumuzda milli ve manevi değerlerle donanmış öğrenciler yetiştiriyoruz.

TÜRK YURDUN’DA EĞİTİMİ
21 Yıllık okulculuk tecrübemiz  ile öğrencilerimize, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirerek üretkenliklerini ortaya koyabilmeleri açısından birçok imkan sağlıyoruz. Sorumluluk vererek iletişim becerilerini artırıyoruz ve takım ruhunu aşılıyoruz. Yazılım, robotik programlama gibi çalışmalarla teknolojiye yön verecek mucitler yetiştiriyoruz.

PROJELER

Türk Yurdu Koleji olarak öğrencilerimize yapacağımız en önemli iyiliğin onların özgün yanlarını ve projelerini desteklemek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, öğrencilerimizin araştırma ve sorgulama becerilerini geliştiriyoruz. Girişimci ve üretken olmalarını sağlıyoruz. Kendi kültürünü tanımak ve tanıtmak, başka kültürlerle iletişim sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliği becerilerini geliştirmelerini destekliyoruz. Bu amaçla okul temelli projelerin yanında AB projeleri gibi kapsamlı ve uluslararası boyutları olan etkinliklere katılmalarını destekliyoruz.

SINAV SİSTEMİ

Öğrencilerimizi (Üniversite Hazırlık) sınavlarına tecrübeli öğretmenlerimiz sayesinde, BÜTÜN TAKVİYELERİN OKULDA YAPILACAĞIyöntem ve tekniklerle hazırlıyoruz. Geçerliliği ve güvenilirliği test edilmiş sorular kullanıyoruz. Tam öğrenme mantığı içinde öğrencilere etkin geri bildirim sağlıyoruz. Bu sürecin sonunda, kazanımlarda eksiği olan öğrenciler için özel etüt ve destek eğitimi uyguluyoruz. Özellikle 11 ve 12. sınıfta birebir takviye, destek ve geliştirme programlarını özenle sürdürüyoruz. Lise eğitimini üniversitenin ilk basamakları olarak görüyoruz. Bu basamakları sağlam ve emin adımlarla çıkmak adına uygulamalara daha erken başlıyoruz. Eksikleri ilk yıllarda tamamlıyor ve çözüm odaklı çalışmayı esas alıyoruz. Öğrencilerimizin ihtiyacı oranında sınavlar yaparak, onların sınav kaygılarını gideriyoruz.

BECERİ VE SANAT ATÖLYELERİ
Öğrencilerin sadece akademik ya da kültürel gelişimleri değil yaşamları boyunca kullanacakları temel becerileri de kazanmalarını önemsiyoruz. Bu amaçla kurduğumuz beceri ve sanat atölyelerinde, öğrencilerimize temel el becerilerini geliştirerek, hayatlarını kolaylaştıracak yaşam becerileri kazandırıyoruz. Ailelerin kahramanlarını yetiştiriyoruz.

REHBERLİK VELİ BİLGİLENDİRM

SINIFLARIMIZ
Bireysel öğrenmeye uygun olduğu kadar iş birliği, takım çalışması öğrenmeyi de destekleyecek, sıcak bir ortam oluşmasını sağlıyoruz.. Bütün sınıflarımızda bulunan akıllı tahtalarımız ile öğrencilerimize kullanım kolaylığı sağlıyoruz.

KÜTÜPHANE

Öğrencilerimize kitap sevgisi yanında kaynak taramasını öğretmek amacıyla kapsamlı bir hizmet sunuyoruz. Farklı dil ve kültürlerde kitapların bulunduğu kütüphanemizde öğrencilerimize okumanın ve öğrenmenin hazzını yaşatıyoruz.

LABORATUVARLAR

Okulumuzda her biri özel olarak tasarlanmış; fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları bulunduruyoruz. Fen bilimlerinin öğretiminde konu içeriklerine uygun araç gereçler kullanıyoruz. Bilgilerin öğrencide kalıcılığını artırmak için yaparak yaşayarak öğrenmeyi mümkün kılan bilimsel yöntemler uyguluyoruz. Fen bilimlerine karşı olumlu davranışlar geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.

SANAT VE KÜLTÜREL KULÜPLER
Okulumuzda sosyal etkinlikleri baştan sona planlı ve programlı bir şekilde yapıyoruz. Öğrencilerimize ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda bir enstrüman öğretiyoruz. İlgi alanlarını, yeteneklerini, karar verme becerilerini, zamanı değerlendirme alışkanlıklarını, yeteneklerini, kültürel alandaki ilgilerini, zihinsel etkinliklerini ve liderlik yeteneklerini geliştiriyoruz.                                                                          

12 VE 11. SINIFLARA ÖZEL ÜNİVERSİTE HAZIRLIK PROĞRAMI

Türk Yurdu Koleji, 21 yıllık okulculuk deneyimiyle öğrencilerini Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine taşıyor.

* Dershanecilik deneyimine sahip Güçlü öğretmen kadrosu
* Haftalık45 saat ders
* Soru çözüm saatleri
* Tekrar dersleri
* İdari ödev kontrolleri
* Haftalık deneme sınavları
* Güçlü yayın desteği
* Etkili rehberlik ile üniversiteye tam hazırlık

ÖĞRENCİLERİMİZE, 21 YILLIK  BİRİKİMLE ZENGİN YAYINLAR SUNUYORUZ.

BAŞARIYA HAZIRLIKLI OLUN…

AÇIK VE KAPALI SPOR ALANLARI

Öğrencilerimizin sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanmaları ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için okulumuzda açık ve kapalı spor alanları kurduk. Her öğrencinin bir spor dalında yetkin olmasını, lisans alacak seviyeye gelerek, spor yaşamını devam ettirmesini amaçlıyoruz. Öğrencilerimize sporu ve sporcuyu sevmeyi, burada kazanacakları disiplini yaşam tarzı haline getirmeyi, adil rekabet edebilmeyi ve takım olabilmeyi öğretiyoruz.

KONFERANS SALONU

Okulumuzda düzenlenecek eğitim, konferans, tören ve kutlamaları, son teknolojiyle donatılmış, konferans salonumuzda yapıyoruz.

YEMEK HİZMETİ
Yemekhanemizde usta aşçılardan lezzetli ve sağlıklı öğle yemeği veriyoruz. Diyetisyen kontrolünde hazırlanan yemek listelerini de okulun web sayfasında yayınlıyoruz.

KANTİN

Okulumuzun özgün tasarımlı ve sağlıklı yiyeceklerin sunulduğu kantininde, öğrencilerimizin dinlenme saatlerini sohbet eşliğinde geçirmelerini sağlıyoruz.

LAVABOLAR (WC)
Okulumuzda, Öğrencilerimizin sağlığı en üst seviyede düşünülmektedir. Fiziksel gelişim özelliklerine göre tasarlanmış lavabolarda; fotoselli musluk, havlu kağıt ve sabunluk bulunduruyoruz.

SERVİS HİZMETİ

Serviste geçen zamanı eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. Servis hizmetlerimizi tecrübeli şoförler ve öğrenci psikolojisinden anlayan hostesler eşliğinde sağlıyoruz. Güvenilir firmaların trafik kontrollerinden geçmiş, yeni araçlarını kullanıyoruz.

TEMİZLİK VE HİJYEN

Eğitim ortamları ve ortak kullanım alanlarını uzman personeller tarafından kaliteli temizlik malzemeleri ile temizliyoruz.

OKUL GÜVENLİĞİ

Okulumuza giriş-çıkışları kamera ile takip edilmektedir. Gece görüşlü kamera sistemi kullanıyoruz. Gün içerisinde öğrencinin okul dışına çıkmasına kesinlikle izin vermiyoruz.

SAĞLIK MERKEZİ

Okulumuzun sağlık merkezinde acil yardım gerektiren tıbbi malzemeler bulunduruyoruz. Okulda düzenli sağlık taraması yaptırıyoruz. Hemşire görevlendirilen sağlık merkezimizde her öğrenciye sağlık dosyası tutup takibini yapıyoruz.

 OKUL İHTİYAÇLARI

Okulumuzda öğrencilerimizin okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ve okul kıyafetleri mağazası bulunduruyoruz. Yıl içinde kullanacakları eğitim ve öğretim materyallerinin temin edilmesine kolaylık sağlıyoruz.


 

 

SİTE İÇİ ARAMA