×

Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/www/turkyurdukoleji.com/images/haberler/20151028
×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/haberler/20151028

thumb281015Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, milletimizin azmiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir.

      29 Ekim 1923 Tarihinde Cumhuriyet’ in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir. Yönetim şekli, halkın mukadderatını bizzat ve fiili olarak yönetmesi ilkesine dayanır. Türk Milleti’ nin öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir| diyerek Milletin egemenliğinin esas alındığını ilan etmiştir.

Temeli büyük Türk milletinin ve onun kahraman evlâtlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanında akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf dimağlı bedbahtlardır. Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde lâyık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olmaz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir. Bu fikirler ışığında geleceğin dinamik bilge gençlerini yetiştirmek en büyük şiarımızdır.

      Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin 92. kuruluş yıldönümünü kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere gazilerimizi ve istiklal uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Recep ÇALIŞKAN
TÜRK YURDU OKULLARI  MÜDÜRÜ

{gallery}haberler/20151028{/gallery}

SİTE İÇİ ARAMA