×

Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/www/turkyurdukoleji.com/images/20151205
×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/20151205

Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Nesli Doğan, okulumuz 11. ve 12. sınıf öğrencilerine verimli ders çalışma, kaygı ve sınav sistemi konularında seminer verdi.

Nesli Doğan, öğrencilerimizi öncelikle ders çalışma yöntemleri hakkında bilgilendirdi. Öğrencilerin bu yöntemlerden kişilik özelliklerine hangi yöntem uyuyorsa o yöntemle çalışması gerektiğini dile getiren Doğan, bazı öğrencilerin çok çalıştığını ancak çalışmasının karşılığını alamadığını çünkü bu öğrencilerin verimli ders çalışma yöntemlerini bilmediğini söyledi.
 
Stres ve kaygının başarı üzerindeki etkisini anlatan Nesli Doğan, “Aşırı kaygı başarıyı olumsuz etkiler. Hayata dair hepimizde kaygı uyandıran konular var. Aslında dozunda ve kararında bir kaygı düzeyi, yaşam için muazzam bir itici kuvvet oluşturuyor. Kaygılarımız, bizi eyleme geçmeye sevk ediyor. Böylece yaşam döngüsü sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Ancak ileri düzeyde kaygı yaşayan insanların, yaşam karşısında zorlandıklarını söyleyebiliriz. Sürekli kaygılı olan bir insanda zamanla başka psikolojik ve bedensel hastalıkların ortaya çıktığını gözlemliyoruz. Bu da başarıyı olumsuz etliler.” dedi.
 
Nesli Doğan, YGS ve LYS sınav sistemi hakkında da öğrencilerimizi bilgilendirdi. Sistemdeki son değişiklikleri anlattı.
 
Öğrencilerin konu hakkındaki sorularının cevaplanmasıyla seminer sona erdi. Okulumuz PDR servisi öğretmeni Burcu YILDIZ verimli bir seminer olduğunu ve  sınava hazırlanan öğrencilerimize benzer  seminerlerin yapılmaya devam edeceğini söyledi.
 
{gallery}20151205{/gallery}

SİTE İÇİ ARAMA