×

Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/www/turkyurdukoleji.com/images/haberler/20151218
×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/haberler/20151218

Emekli general Osman gazi KANDEMİR, okulumuz öğrencilerine Ermeni Soykırımı konusunda konferans verdi.

Büyük bir kısmı Kurmay Subay olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin her seviyesindeki komutanlık ve karargâh görevleri yanında İtalya’da bulunan NATO Karargâhında üç yıl şube müdürlüğü görevi icra eden KANDEMİR 2011 yılında general rütbesiyle emekli oldu.


Türk Ocakları Sanat Edebiyat Koluna bağlı Kuşlukta Yazarlar Grubunun da bir üyesi Osman Gazi Kandemir’ in Karanfil ve Gelincik isminde iki romanı var.


Karanfil romanı, Azerbaycan Ermenistan Savaşına gönüllü olarak katılmaya giden bir yüzbaşının başından geçenlerin anlatıyor. Bu roman Azerbaycan Türkçesine uygunlaştırılıp orada da yayınlanmıştır.


Gelincik romanında ise yazar, örgütten kaçmaya çalışan bir kadın ile onunla çatışmada karşılaşan bir subay üzerinden Güneydoğuda yaşanan hadiselerin geri planını ve insanların hikayelerini gözlerimizin önüne seriyor.


Ermeni meselesinin tarihçesini, işgal altındaki Türk topraklarını, Ermenilerin Türk toprakları üzerindeki ideallerini, Türk gençlerinin bu tezlere karşı neler yapması gerektiğini örneklerle anlatan Osman Gazi KANDEMİR’e, konferans sonunda okulumuz müdürü Zahide ÇALIŞKAN tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

{gallery}haberler/20151218{/gallery}

SİTE İÇİ ARAMA