×

Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/www/turkyurdukoleji.com/images/haberler/20160104
×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/haberler/20160104

İlkokul öğrencilerimiz; eğitim, bilim ve teknoloji müzesi 

olarak iletişim alanında aktif eğitici anlayışıyla hazırlanmış ilk ve tek uygulamalı müze olarak nitelendirilen Türk Telekom Telekominikasyon Müzesi’ni ziyaret etti.

Hızla gelişen iletişim teknolojisinin tarihi boyutu; dokunarak, kullanarak ve uygulama yapılarak görülebilen Telekomünikasyon Müzesi, sergilenen 402 parça eser ile öğrencilerimize tarihi bir yolculuk yaptırdı.

            Asıl hedef kitlesi eğitim kurumları olan, bununla birlikte tüm yaş gruplarına da hitap eden müze, iki sergileme bir uygulama salonu olarak düzenlenmiş iç içe 3 salondan oluşmaktadır.

Öğrencilerimiz, müzede telefon ve telgraf makineleri, jeton ve kartla çalışan ankesörlü telefonlar, mors cihazı, sulu pil, fax cihazları, Türksat Uydu maketleri, uydu çanakları, görüntülü konuşma cihazları gibi birçok iletişim aracının geçmişten günümüze geldiği seviyeyi görme şansı buldu.

 İlkokul öğretmenlerimizden Mucibe Selek “Öğrencilerimiz geziyi çok beğendi. İletişim araçlarının ve teknolojinin geldiği noktayı yerinde gören öğrencilerimiz için bu gezi çok faydalı oldu. Görerek ve yaparak verilen eğitim daha kalıcı oluyor. İnanıyorum ki öğrencilerimizin hiçbiri bu geziden elde ettiği kazanımları hayatları boyunca unutmayacak.” dedi.

.{gallery}haberler/20160104{/gallery}

 

 

SİTE İÇİ ARAMA