Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 10 Ağustos-6 Eylül arasında alınacak. Teşviki bulunmayan velilerimizin başvuru işlemleri için okulumuz ile irtibata geçmesi gerekmektedir. 

5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu yayımlandı. Buna göre, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, e-okul, özel okullar ise MEBBİS üzerinden 10 Ağustos-6 Eylül´de başvurularını yapabilecek.

 

Tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 7 Eylül´de Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak ve aynı gün öğrencilerin tercih işlemleri de başlamış olacak. 14 Eylül´e kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardından 15 Eylül´de yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve 15-22 Eylül´de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Başvurularda 75 bin kişinin belirtilen tarihlerde özel okullara kayıt yaptırmaması halinde yeniden tercih alınmadan öğrencilerin önceki tercihleri doğrultusunda ek yerleştirmeler yapılacak ve 29 Eylül itibarıyla 2017-2018 öğretim yılı eğitim ve öğretim desteği işlemleri tamamlanmış olacak.

http://www.meb.gov.tr/ozel-okul-tesvik-basvurulari-10-agustosta-baslayacak/haber/14267/tr

 

SİTE İÇİ ARAMA