Okulumuz İlkokul 4. sınıf öğrencilerinden Atilla Köksal Yüksel 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası'nda 1. oldu. Haftalık YENİ AKTÜEL Dergisi'nde öğrencimiz ile ilgili bir haber yayınladı.

O, BİR ŞAMPİYON

Adı, Atilla Köksal… Soyadı Yüksel… Özel Türk Yurdu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi… 9 yaşında; ama üç yıllık satranç hayatına, en usta satranççıların bile ulaşamadıkları büyük başarıları sığdırmış. Satranç çevreleri ondan ‘Minik Kasparov’ diye bahsediyor.
2005 yılı Türkiye 10 Yaş Grubu Seçmeleri birinciliğini alan ‘Minik Kasparov’, rakiplerinin de korkulu rüyası. 2003’ten bu yana hemen her kategoride oynayan ve adını duyuran Atilla, bu yıl adını sınırlarımızın ötesine de taşıdı. İspanya’nın Alaves kentinde yapılan 10. San Agustin 20 Yaş Altı Satranç Müsabakalarından ve Sırbistan Karadağ’daki şampiyonadan başarıyla dönen minik satranççımız, ilk yurtdışı deneyimini de bu başarılarıyla kazanmış oldu.

Büyük bir disiplin içinde çalışmalarını sürdüren Atilla, haklı olarak 2006 Avrupa Şampiyonası için de hayli iddialı… O, bir şampiyon adayı.

SİTE İÇİ ARAMA