27 yıl önce bugün TARİHTE KARA BİR LEKE! Ermeni birliklerinin Hocalı 'ya saldırıp sivil 613 kişiyi katlettiği, 150 kişiyi de esir aldığı kara gün. Esirlerden hala haber alınamayan, yaraları sarılamayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi' nin savaş suçu diye tanımladığı olayların yaşandığı o gün. Unutmadık...

Hocalı Katliamını anmak için düzenlediğimiz törende Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Merve Topal'ın yaptığı konuşma:

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesindeki  Hocalı Kasabasında acımasızca katledilen 613 kardeşimizi unutmamak ve unutturmamak adına düzenlediğimiz anma törenimiz için buradayız, 
İnsanlık tarihinin en büyük kara lekelerinden biri olan Hocalı katliamı, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan ordusu tarafından gerçekleştirilmiştir.
Sivil, Kadın, Çocuk, Yaşlı ayırımı yapmadan 613 soydaş kardeşimizi en ağır işkenceler ve saldırılara tabi tutmuşlardır. Bu saldırıda Azeri resmi kaynaklarına göre 83 çocuk, 106 kadın, 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 soydaşımız şehit olmuştur. Toplam 487 kişi ağır yaralanmış, 1275 kişi rehin alınmış, 150 kişi de kaybolmuştur.
Türk tarihinin en acı hatıralarından biri olan Hocalı Katliamı, üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen, Ülkemizde her zaman  gerekli hassasiyet gösterilmiş Devletimiz ve milletimiz her zaman kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğunu göstermiştir. 
Hocalı katliamı, insanlığın bugün ve gelecekte dersler çıkarması, bu olaya karşı bugüne kadar gösterdiği tepki konusunda vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır.
Bizler Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte, iki devlet, tek millet olarak acımızı ve sevincimizi birlikte yaşamaya devam edeceğiz, Hocalı'da yaşanan katliamı ve katledilen şehitlerimizi unutmayacağız, Unutturmayacağız..
 
 

 

 

 

 

 

SİTE İÇİ ARAMA