YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

Genel koşullar:

 

  1. Yarışma Konusu: Şehitler Haftası ‘‘Kahramansız Kalmayan Bir Millet”
  2. Yarışma Keçiören İlçesini kapsamakta ve tek aşamalıdır.
  3. Yarışmaya Resmi ve Özel İlkokul ve Ortaokul öğrencileri katılabilir.
  4. Yarışmaya Özel Türk Yurdu Koleji idarecilerinin, öğretmenlerinin, çalışanlarının birinci derece yakınları ve öğrencileri katılamazlar.
  5. Katılımcılar (yarışma koşullarına uygun) bir eserle yarışmaya katılabilirler. (Her kategori için bir eser)
  6. Sunulan eserlerin özgün olması, daha önce kullanılmamış ve herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir.
  7. Katılımcılar, yarışmaya sunduğu eserlerin kendilerine ait olduğunu peşinen kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.

 

Teknik koşullar:

 

  1. Resim için: Ölçü: 35*50 cm Resim Kâğıdı, Teknik: Serbest
  2. Şiir için: 3 nüsha olarak A4 kağıdına, Times New Roman 12 punto şeklinde yazılacak.
  3. Katılımcı veya okul tek bir “başvuru zarfı” ile kuruma başvuruda bulunacaktır. Bu “Başvuru Zarfı”nın içine konulacak eserlerin arkasına EK-1’de yer alan katılımcı formu,  katılımcı tarafından doldurulmuş ve yapıştırılmış olacaktır.
  4. Eserlerin hiçbirinin üzerinde (ön yüzünde) katılımcının kimliğini belirleyecek herhangi bir işaret, yazı, imza, simge vb. işaret bulunmayacaktır. Aksi halde, başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.
  5. Resimlerin özelliğinin bozulmaması ve kırılmaması için parşömen kağıdı ile kaplanması ve iki mukavva arasına, paspartulu olarak konulması gerekmektedir.
  6. Eserler en geç 12 Mart 2019 Salı günü saat 17.00’ye kadar Özel Türk Yurdu Koleji’ne kargo/elden teslim edilmiş olacaktır. Bu tarihten sonra gelen resimler jüri tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır.
  7. Yarışmaya gönderilecek eserlerin kargo ücretleri yarışmacı tarafından karşılanacaktır. Kargodan doğabilecek zararlardan Özel Türk Yurdu Koleji sorumlu değildir.
  8. Her iki yarışmada da 1.öğrenciye Bisiklet+ Katılım Belgesi, 2. Öğrenciye Hediye Çeki + Katılım Belgesi, 3.öğrenciye Hediye Çeki + Katılım Belgesi verilecektir.+ Sıralamada ilk 15’e giren öğrencilere (15 dahil) Katılım Belgesi + Sürpriz hediyeler verilecektir.
  9. 18 Mart 2019 Pazartesi Günü sonuçlar Okulumuzun internet sitesinden yayınlanacaktır. Dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine ödül töreni için davetiye gönderilecektir.
  10. 26 Mart 2019 Salı günü saat:16.30’da, Okulumuzun konferans salonunda yapılacak olan törende dereceye giren öğrencilerimiz açıklanacaktır.
  11. Resim ve şiir yarışması ödül töreni: 26 Mart 2019 Salı günü saat:16.30’da Özel Türk Yurdu Konferans Salonunda yapılacaktır. Tören Programı: Açılış Konuşması, Ödül Töreni.

 

Kullanım Koşulları Ve Yasal Haklar

  1. Katılımcılar yarışmaya gönderdikleri eserler üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Eserleri Kanunu’ndan kaynaklanan her türlü haklarını kurumu devretmiş sayılır.
  2. Eserin kopya (resim ve şiir literatürüne girmiş kopyaları değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır. Başka bir sanatçıdan alma) olduğunu anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise ödül sahibi ödülü derhal iade edecektir. Bu kapsamda oluşacak her türlü sorunun hukuki yaptırımı katılımcıya ait olup, doğabilecek sorunlardan kurum ya da jüri üyeleri sorumlu tutulmayacaktır.
  3. Kurum, yarışmaya katılan ve ödüle layık görülen eserleri, katılımcıların isimlerini vermek suretiyle, her türlü yayın organında kamuoyuna açıklayabilme ve bültenlerinde yayınlayabilme hakkına sahiptir. Tanıtım faaliyetlerinde kullanabilecektir.
  4. Yarışmada dereceye giren ve katılan tüm eserler Özel Türk Yurdu Koleji’nde kalacaktır. Ödül alan yarışmacı, eser üstündeki her türlü hakkından feragat etmiş sayılır, hiçbir hak iddia edemez. Yarışmaya katılan yarışmacılar bunu en başta kabul etmiş sayılır.
  5. Katılımcılar gönderecekleri eserler için belirtilen ödüller dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez. Yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler.
  6. Başvuruda bulunan tüm katılımcılar, şartname koşullarını, yarışma şartlarını, kullanım koşullarını, yasal hakları ve jüri kararlarını peşinen kabul etmiş sayılır.

 

Resim Yarışması Jüri Üyeleri:

Anadolu Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Day.ve Yrd.Der.Gn.Bşk.Muhterem DOĞAN

Nermin YILDIRIM (Görsel Sanatlar Öğretmeni)

Mehmet Savaş KURUBACAK (Felsefe Öğretmeni)

 

Şiir Yarışması Jüri Üyeleri:

Av.Nazlı Özlem ATMACA

Demet BİLGİN (Türkçe Öğretmeni)

Mehmet Savaş KURUBACAK (Felsefe Öğretmeni)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİTE İÇİ ARAMA