TÜRK YURDU OKULLARI KURUCU TEMSİLCİSİ KERİM ÜNAL'IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

BUGÜN  30 AĞUSTOS “GELDİK GİTMİYORUZ “

30 Ağustos 1922, Türkün 2’nci Ergenekon'dan çıkışıdır..

 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın komutasında kazanılan büyük MALAZGİRT ZAFERİ'yle Anadolu’ya yerleşen Türk Milleti, sonsuza kadar bu coğrafyanın sahibi olacaktır.  Sultan Alparslan zaferin ardından söylediği "Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır." sözüyle bu müjdeyi vermiştir.

Birinci Dünya Savaşında tarafı olduğumuz "İttifak Devletlerinin" yenilmeleri üzerine , Osmanlı İmparatorluğu toprakları da galip devletler tarafından işgal edilmiştir. Tarih sahnesine çıktığı günden beri, esaret ve mandacılığı kabul etmeyen Türk Milleti,  Mustafa Kemal’in öncülüğünde top yekün İstiklal Mücadelesini başlatmıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan  Vatan müdafası, dalga, dalga Anadolu’ya yayılmıştır. Çok zor şartlar altında yapılan bu mücadele, değişik savaşlardan sonra, son bölüm olarak  Ankara’nın Polatlı ilçesinden başlatılan , Sakarya ve Dumlupınar zaferlerinden sonra nihayet 26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal’in " Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir, ileri!" komutuyla  Başkomutanlık Meydan Savaşı başlatılmıştır. Adeta " Türkün ateşle imtihanı " olan bu muharebeler, 22 gün, gece ve gündüz devam etmiş ve sonunda 9 Eylül 1922 sabahı İzmir Vilayet Konağı'na ve  Kadifekale’ye şanlı Türk Bayrağının çekilmesiyle, zaferle noktalanmıştır.Verilen mücadelenin ve kazanılan zaferin önemini, Milli Şairimiz Yahya Kemal şöyle ifade ediyor:

“Şu kopan fırtına Türk Ordusudur Ya Rabbi !

Senin uğruna ölen Ordu budur Ya Rabbi !

Taki yükselsin Ezanlarla müeyyed namın !

Galip et, çünkü bu son Ordusudur İslamın ! “

Türk’ün varlığını bu topraklarda sonsuza kadar devamını sağlayan bu büyük zaferi bize armağan eden, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve rütbeli, rütbesiz tüm silah arkadaşlarını, Gazi meclisi ve tüm şehitlerle, gazilerimizi minnetle, şükranla anıyoruz ..

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun..

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE...

Kerim ÜNAL

Kurucu Temsilcisi

SİTE İÇİ ARAMA