5.TÜRK YURDU KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bugün Okulumuzda Türk Yurdu Konferansları serimizin beşinci bölümünde Instagram ve Zoom üzerinden gerçekleştirdiğimiz canlı yayında Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanatçısı Sayın İrfan GÜRDAL’ı ağırladık.

 

Gürdal, “Türk Dünyası’nda Müzik” konulu bir konferans verdi.Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL, Okul Müdürümüz Erdem İLDEŞ, İdarecilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Personelimizin okuldan ve öğrencilerimiz ile herkese açık olan canlı yayınımıza katılım gösteren izleyicilerimizin katıldığı konuşmada İrfan GÜRDAL , Türk Müzik Kültürü’ndeki çalgılar hakkında bilgiler vererek sözlerine başladı.

Daha sonra Konferansımızın Moderatörü olan Müdür Yardımcımız Demet BİLGİN öğrencilerimizden gelen soruları İrfan GÜRDAL’a yöneltti.GÜRDAL soruların devamında Sözlü müzik Kültürümüzü anlatarak Ozanlar ve Destanlar’dan örnekler verdi.İzleyicileri Türk Dünyasında romantik bir geziye çıkardı.. Köroğlu Destanını çok lirik biçimde sazlı, sözlü dile getirdi...Konferansın devamında çeşitli enstrümanlarla güzel bir müzik dinletisi sunan İrfan GÜRDAL, Söyleşinin sonunda çok bilinen ve TÜRK BİRLİĞİNİ ANLATAN ,ANAYURT MARŞINI, katılımcılarla birlikte çalıp, söyledi...” .. Özbek, Türkmen, Uygur, Tatar, Azer; bir boydur.
Karakalpak, Kırgız, Kazak; bunlar bir soydur.
Özbekistan, Türkmenistan diye kurmuşlar.
Anayurdum Türkistan'ı bölüp koymuşlar.
İnanmayın, aldanmayın ey Türk yiğitler.
Kırk yüz yıllık geçmişleri var olan Türkler.
Özbek, Türkmen, Uygur, Tatar, Azer; bir boydur.
Karakalpak, Kırgız, Kazak; bunlar bir soydur.
Türkistan, Kafkasistan ey güzel yurdumuz.
Sana kurban olalım hey anayurdumuz.
Özbek, Türkmen, Uygur, Tatar, Azer; bir boydur.
Karakalpak, Kırgız, Kazak; bunlar bir soydur. 
GÜRDAL, Salgın süreci sonrasında TÜRK YURDU KOLEJİNDE daha nice güzel organizasyonlarda buluşmak istediğini belirterek sözlerini tamamladı.Konferansın ardından konuğumuz İrfan GÜRDAL Bey’e Kurucu Temsilcimiz Kerim ÜNAL ve Kurumsal Koordinatörümüz Tuğba YAHYALI tarafından plaket ve hediye takdim edildi Bizleri kırmayarak bu etkinliğimize katılan Sayın İrfan GÜRDAL’a teşekkür ederiz… 
Canlı yayının tamamını  https://www.facebook.com/ozelturkyurdukoleji/videos/157786542481202 adresinden izleyebilirsiniz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
 
 
 

SİTE İÇİ ARAMA