Lise yönetimimizin faaliyetleri kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Ankara Bölge Tanıtım  ve Kurumsal İlişkiler Uzmanı Savaş Çetinkaya 11. ve12. Sınıf öğrencilerimize “Lise Sıralarından Kariyerini Yönet” başlıklı bir seminer verdi.

İlgili seminerde iş hayatı ve okul hayatı arasındaki farklılıklar ve benzerlikler, meslek nedir kariyer nedir, kariyere giden yoldaki bileşenler ve iş hayatına atılırken yeni mezun adayların beklentileri konuları üzerinde bilgi aktaran Savaş Çetinkaya öğrencilerimiz tarafından keyifle ve dikkatle dinlendi. Seminerde üniversitenin olanakları, sunduğu fırsalar, eğitim-öğretim faaliyetleri, barınma imkanları, düzenlenen sosyal faaliyetler, yabancı dil eğitimleri, öğrencilerimizin üniversite seçerken dikkat etmesi gereken hususlar, gelecekte işe alım sürecinde şirketlerin belirleyebilecekleri kriterler, üniversite seçiminde kent-kampus ayrımı, çift dal imkanları üzerinde duran Savaş Çetinkaya, öğrencilerin geleceğin mesleğinden çok mesleğin geleceğine odaklanmaları noktasında tavsiylerde bulundu. 

Edindikleri bilgiler üzerine öğrencilerimiz, geleceği planlamanın önemini, kariyer planlamasının bir süreç olduğunu ve kişinin kendini tanımasına, bilgi toplamasına ve karar verme becerilerini geliştirmesine bağlı olduğunu konularında görüş alışverişlerinde bulundular. Etkinliğin sonunda öğrencilerimiz kariyer hayatları üzerine değerli bilgiler edinmiş oldular. 

Vermiş oldukları bilgiler için Sayın Savaş Çetinkaya'ya teşekkür ederiz. 

Öğrencilerimizin kariyer planmalasında önemli rol oynayacak olan bu etkinlik için Özel Türk Yurdu Koleji Anadolu Lisesi yönetimi ve rehberlik servisini tebrik eder, nice başarılı çalışmalar dileriz. 

 

 

SİTE İÇİ ARAMA