Özel Türk Yurdu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi etkinlikleri kapsamında düzenlenen Konya gezimiz güzel ve eğlenceli anılarla tamamlandı.

Özellikle 7. Sınıf öğrencilerimizin müfredatı kapsamında olan Anadolu Selçuklu Tarihi'nin merkezine yaptığımız yolculukla tüm öğrencilerimiz bu Büyük Türk Devleti'nin izlerini keşfetti.

Gezimiz ilk olarak felsefesiyle tüm Dünyayı etkilemiş olan ünlü düşünür Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'nin türbesini ziyaretimizle başladı. Turistlerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği ve aynı zamanda dergah da olan türbede öğrencilerimiz Mevlevilik kültürü ve Hz. Mevlana'nın hayatı hakkında bilgi edindi. Bu kültüre ait örnek yapıları inceleme fırsatı elde ettiler.

Ardından Dünyanın en büyük yığma tepesi olan Alâeddin Tepesi'ni ve Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad'ın Sarayını  ziyaret eden öğrencilerimiz burada doğayla ve tarhile iç içe keyifli vakit geçirdiler. 

Konya merkezinde yer alan Karatay Müzesi'ni de ziyaret eden öğrencilerimiz buradan tarihi Sille Köyü'ne geçtiler ve  bu antik denebilecek kadar eski köyde hem tarihi hem de coğrafi güzellikleri birarada yaşadı ve hissettiler. 

Gezimizin son durağı Meram Bağlarını ziyaret eden öğrencilerimiz panoramik şehir turu ile gezilerini tamamlamış oldular.

Öğretmenleri ve idarecileri ile hem keyifli hem eğitici zaman geçiren öğrencilerimiz Konya'nın meşhur lezzetlerini de tattılar.

Gezi bitiminde çok mutlu olan öğrencilerimiz adına  Özel Türk Yurdu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümremize ve idarecilerimize teşekkür ederiz. 

 

SİTE İÇİ ARAMA