1929 yılında Atatürk’ün önerisiyle kurulan Türkiye Ekonomi Kurumu’nun en önemli amacı tasarrufun ve yerli malların kullanılmasının teşvikiydi .Bu amaçla kurum her yıl 12-18 Aralık haftasının “Tasarruf ve Yerli Malı Haftası” olarak kutlamayı kararlaştırdı.Hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır.

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Aynı amaç ve bilinç ile hareket eden Özel Türk Yurdu Koleji bu yıl da Yerli Malı Haftası kutlamalarını velileri ile dayanışma içerisinde ve önemle hazırlanarak kutladılar. Yerli malı üretimi ve kullanımının yanı sıra israf ve tasarruf konularında hassasiyetle ele alındığı etkinliklerimiz oldukça başarılı geçti.

Öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve idarecelerimizin beraber olduğu; velilerimizin hazırladıkları lezzetli yiyecekleri hep beraber tattığı; çocuklarımızın yüz boyaması, palyanço, oyun havası gibi etkinliklerle oldukça mutlu olduğu organizasyonumuz için başta velilerimiz olmak üzere Özel Türk Yurdu koleji idarecilerimize teşekkür ederiz.

 

 

SİTE İÇİ ARAMA