9. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Anadoludaki Medeniyetlerin geçmişine yolculuğa çıktık. Anadolu’nun arkeolojik eserlerini sergileyen ve dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesine düzenlediğimiz gezimizde öğrencilerimiz Anadolu Arkeolojisini, Paleolitik Çağdan başlayarak günümüze kadar, Osmanlı devrinin bu tarihi mekanlarında kronolojik bir sırayla inceleme imkanına sahip oldular.

Başlangıçta sadece Hitit dönemine ait eserlerin sergilendiği müze, daha sonra diğer uygarlıklara ait eserlerle zenginleşmiş ve Hitit Müzesi olmaktan çıkıp, Anadolu Medeniyetleri Müzesi haline gelmiştir. Bugün kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan bu müzede, Paleolitik Çağdan başlayarak günümüze kadar Anadolu arkeolojisi sergilenmektedir.

Gezimiz başlamadan Tarih öğremenimiz tarafından bu yönde bilgilendirilen öğrencilerimiz ilgisi daha da artmış oldu. 

19 Nisan 1997 tarihinde İsviçrede 68  müze arasında birinci seçilerek "Avrupa'da Yılın Müzesi" unvanını elde eden Anadolu Medeniyetleri Müzesi Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk müzedir.Gezimiz başlamadan  müzenin tarihi ve önemi hakkında Tarih öğreTmenimiz Ethem Uğur ÇAKIROĞLU tarafından bu yönde bilgilendirilen öğrencilerimizin ilgisi daha da artmış oldu. 

Müzede bulunan koleksiyonlar; Paleolitik Çağ, Neolitik (Yeni / Cilalı Taş) Çağ, Kalkolitik (Bakır-Taş) Çağ, Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri Çağı, Eski Hitit ve Hitit İmparatorluk Çağı, Frig Krallığı, Geç Hitit Krallığı, Urartu Krallığı, Lidya Dönemi, M.Ö 1200'lerden Günümüze Anadolu Uygarlıkları, Çağlar Boyu Ankara olarak sınıflandırılmış olup öğrencilerimiz gezi boyunca bu çağlar ve özellikleri konusunda bilgilendirilmiştir.

Öğrencilerimizin ve müzedeki bazı  eserlerin görüntülerini sizlerle paylaşırken düzenledikleri kültürel ve eğitici faaliyleri için Özel Türk Yurdu Anadolu Lisesi yetkililerimize teşekkür ederiz. 

 

 

 

 

SİTE İÇİ ARAMA