Özel Türk Yurdu Anadolu Lisesi öğrencilerinin Enerji Tüketimi Farkındalık Projesi kapsamında yaptıkları faaliyetler tüm okulumuzda konuya iilgiyi ve verilen önemi arttırdı. 

Fizik öğretmenimiz Ayşe ERDOĞAN ve Kimya öğretmenimiz Şenay TURAK KOÇAK'ın öncelikle ve proje boyunca sınıf sınıf öğrencilerimizi bilgilendirdiği etkinliklerde ilk olarak 'maket projesi'ne yapıldı.

Öğrencilerimizin enerji tasarrufu ve doğal enerji üretimi yaptıkları projeler Özel Türk Yurdu Anadolu Lisesi Müdürümüz Mustafa Mete İŞÇİ, Müdür Yardımcımız Seher TAŞDEMİR, Fizik öğretmenimiz Ayşe ERDOĞAN ve Kimya öğretmenimiz Şenay TURAK KOÇAK'ın oluşturduğu jürimiz tarafından incelendi ve değerlendirildi. 

Öğrencilerimizin enerji tasarrufu ve doğal kaynakların bu yönde kullanılması üzerine geliştirdikleri başarılı projeler arasından birincilik derecesine de ikincilik derecesinde de 2 farklı proje eşit başarıda görüldü.

Birinciliği 9-A sınıfımızdan Yunus Ege TONGA ve 9-B sınıfımızdan Yunus Emre BİÇER paylaşırken ikinciliği 10-A sınıfımızdan Ahmet Seha-Mehmet TurguT KARABULUT kardeşlerin projesi ile 9-B sınıfımızdan Aybike Eda PİRİNÇ'in projeleri paylaştı. 

Proje yarışmamızın yine öğretmenlerimizin öğrencilerimizi bilgilendirmeye devam ettiği ve faaliyetleri devam ettirme çalışmaları kapsamında   öğrencilerimizin  konu ile alakalı karikatür sergisi açıldı. Okulumuzun kapıları ve camları Enerjimizi Koruyalım' stickerları ve çevremizdede enerji tüketimini azaltma yöntemlerini anlatan afişlerle donatıldı.

 

Hem ülkemiz hem de dünyamız için büyük önem arz eden bu konuda Farkındalık Projesi oluşturan ve yürüten başta Özel Türk Yurdu Anadolu Lisesi idarecilerimize, Fizik öğretmenimiz Ayşe ERDOĞAN ve Kimya öğretmenimiz Şenay TURAK KOÇAK'a ve projeleri ve oluşturudukları sergi ile emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

SİTE İÇİ ARAMA